::: agenda

  • 01 - 10 - 2011 : Punk, Le Paris, Den Haag
  • 08 - 10 - 2011 : Beatloverz, Ahoy, Rotterdam
  • 17 - 10 - 2011 : Vip Monday, The Vip Room, Rotterdam
  • 27 - 10 - 2011 : Bermuda, Willemstad, Curacao
  • 26 - 11 - 2011 : Bonus, Podium Duycker, Hoofddorp

zaterdag 24 april 2010

RELEASE PARTY DUBBEL-CD 'GELAZER!' IN JIMMY WOO

Ze kleuren nooit binnen de lijntjes en hebben lak aan principes: Gelazer! is de brutaalste party bende van Nederland. Koningskoppel Shagspeare (dj) en Lady Bee (mc) weet hoe de boel genadeloos opgeschud dient te worden. Wie in clubsfeer nog niet met ze durft te levellen, doet er goed aan zich thuis voor te bereiden. Eind april kan dat met de gloednieuwe, chaosstichtende dubbel-cd: 'Gelazer! Mixed by Shagspeare featuring Lady Bee'. De veelzijdige tweede schijf van dit album is gemixt door DJ Flava en heet 'Robin Banks Presenting TwothousandBANKS'. Koninginnenacht (donderdag 29 april van 23.00 tot 04.00 uur) vieren ze gezamenlijk de lancering van het compilatiealbum in de Amsterdamse Jimmy Woo, met achter de draaitafels: 2MuchLipstick, Abstract, Alex van Zijl, Apster, Fullscale, Geza, Quentin van Honk en uiteraard Flava plus het Gelazer!duo zelf. De Release Party wordt mede mogelijk gemaakt door Bacardi.

Gelazer! aan het woord

Sinds het ontstaan van de formatie schudt Gelazer! de clubs flink op. Overal waar ze komen breken Shagspeare & Lady Bee de tent af met disco, house, eclectic beats, hiphop en r&b. Ze hosten regelmatig de tweede zaal van Club Panama (Amsterdam) en stalen de show met hun eigen area op het Sneakerz Festival 2009, met verrassende gasten als Darkraver en Housequake. Ook dit jaar heeft Gelazer! een eigen podium op het Sneakerz Festival (zaterdag 18 september 2010, Aquabest).

Door de jaren heen zijn de twee artiesten goed op elkaar ingespeeld geraakt, waardoor ze elkaar feilloos aanvoelen en aanvullen. Zo weet Shagspeare als geen ander het publiek te bespelen en laat hij iedereen dampend achter op de dansvloer. Shagspeare: "We zijn anders dan de meeste duo's vanwege de combinatie van een dj met een mc. Bovendien weet je bij Gelazer! nooit wat je kunt verwachten. De ene keer hebben we een gast-dj, de andere keer staan we met z'n tweeën en soms staan we zelfs allebei te draaien: you never know! We kunnen alle kanten op."

Lady Bee voegt met haar sexy hese stem en vunzige teksten extra spices toe en zorgt voor rode oortjes op menig mannen- en vrouwenhoofd. Eenmaal samen op het podium is het kortsluiting, knallen, Gelazer! Lady Bee: "Shagspeare is de rode draad: hij bepaalt met de muziek welke kant we opgaan. Ik pep het publiek op en dat leidt tot gekkigheid zonder grenzen! Verder pak ik ook het muzikale gedeelte op als we eigen tracks maken, omdat mijn vocalen natuurlijk op de track moeten."

Daarmee benoemt Lady Bee gelijk een sterke aanvulling op het project: eigen producties. Gelazer! is namelijk meer dan een live-act en komt in de tracklist van het kraakverse album maar liefst vier keer voor – o.a. met de titels 'Bee's Friends' en 'The Bizz'. Verder ook messcherpe beats van Afrojack, Mastiksoul, Sidney Samson, Tony Cha Cha, Laidback Luke, Diplo en Skitzofrenix. 'Gelazer! Mixed by Shagspeare featuring Lady Bee' is een strak gemixt album volgestouwd met rasechte straathouse. Saaie chipsverjaardag op de planning? Houd de nieuwe Gelazer! cd in de aanslag en zet de boel in no-time op z'n kop. Updates over de Gelazer! feesten en releases zijn te volgen via: www.gelazer.com.

CD 2: Robin Banks Presenting TwothousandBANKS - mixed by DJ Flava

Deel twee van de dubbel-cd bevat minimal, tech-house en dubstep en ook wat commerciëlere pop-house producties zijn erop te horen. De 21 tracks zijn samengesteld en gemixt door DJ Flava. Hiermee vertegenwoordigt hij Robin Banks, een relatief nieuwe agency dat de filosofie er op nahoudt haar dj's te behandelen als artiesten, of beter gezegd als artistiekelingen! Robin Banks verzorgt niet alleen de boekingen, maar tracht met sterke PR en marketing van elke dj een ster te maken. De sound die met deze ambitieuze visie samengaat heeft DJ Flava in zijn mix prima weten te vatten, niet alleen met producties van zichzelf maar ook zijn Robin Banks collega's: Fullscale, Abstract, Alex van Zijl, Quintin van Honk en 2Muchlipstick. 'Presenting TwothousandBANKS' is het eerste officiële muzikale wapenfeit van de oogappels van deze agency, aangevuld met speciale bijdragen van talenten uit de stal van moederbedrijf DR.MEDIA. Meer informatie is te vinden op: www.dr-media.nl en www.robinbanks.nl.

Het dubbelalbum is vanaf 23 april verkrijgbaar via Bol.com (klik hier! om 'm alvast te reserveren) en ligt in de winkels bij o.a. Free Record Shop, Saturn en Van Leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten